7 Haziran 2011 Salı

İstediğiniz Bir İnternet Radyosunu Winamp, Media Player Gibi Programlarla Dinlemek

Bazı internet radyoları zaten kendi sayfalarında kısaca winamp ve media player için kısayolları dinleyicilerinin dinlemesi için oluşturmaktadır. fakat eğer ki bu yoksa ve siz dinlediğiniz radyonun ip numarasını ve dinleme portunu biliyorsanız bu doyayı kendinizde çok basit bi şekilde oluşturabilirsiniz. Bunun için tek elinizde olması gerek şey tabili windowsta bulunan not defteridir :) Not defterini açtıktan sonra alt alta (çift tırnak işaretleri olmadan) :

[playlist]
NumberOfEntries=1
File1=http://"buraya radyo ip si":"buraya radyo portu"/


tırnak işareti olan yerlere tırnak işaretlerinide silerek radyonun ip sini ve portunu yazdıktan sonra
uzantısını PLS olarak kaydetmeniz yeterlidir. Uzantıyı pls yapmak için kaydet dediğiniz zaman öncelikle kaydetme penceresindeki "kaydetme türü" nü tüm dosyalar yani *.* olarak seçmeniz gerekmektedir. Daha sonra bilmemneradyosu.pls yazmanız yeterli olucaktır. Bu işlemi yaptıktan sonra ve kaydettiğiniz dosyaya tıkladığınız zaman o anda elinizde yüklü bulunan medi oynatıcıdan radyonuzun çalıştığını göreceksiniz. Bu uzantı hem winampta hemde media player olduğu gibi çoğu medya oynatıcı tarafındanda desteklenmektedir.

2 yorum:

  1. dostum böyle bir paylaşım yapıyorsun. sağ fareyi kapatıyorsun. ben bunu nasıl kopyalayıp not defterine yapıştıracağım şimdi.
    ayrıca ip numarasını ve portunu nasıl öğreniyoruz? onuda açıklarsan daha faydalı olur.

    YanıtlaSil
  2. bu linkten cevabı görebilirsiniz :
    http://www.dengesiz.org/istediginiz-bir-internet-radyosunu-winamp-media-player-gibi-programlarla-dinlemek

    YanıtlaSil